Zenleven

Meditatiegroep Bathmen

Begeleiding

Mijn naam is Mariet Udumbara Rutten. Naast het begeleiden van de Zenleven meditatiegroep in Bathmen ben ik werkzaam als CAM-registertherapeut, mindfulness en compassietrainer in Deventer. 

In 1998 begon ik met mindfulness, een afgeleide van Zenmeditatie, nota bene in het ziekenhuis uit pure noodzaak om rust en ontspanning te leren vinden tijdens een intensieve ziekteperiode. Na een jarenlange meditatiebeoefening stapte ik over op het pad van Zen. Ook heb ik ervaring opgedaan  binnen de Gnosis en het Esoterisch Christendom.

Zittend op mijn kussen... brengt de dagelijkse beoefening beweging in mijn leven (ondanks chronische ziekte en pijn). De winst en veerkracht die ik daaruit haal wil ik delen. Ik voel me een rijk mens en geniet onvoorwaardelijk van iedere nieuwe dag, mijn gezin en dierbare vrienden,  mijn hond, mensen in ontmoetingen, de zee en het bos.

In 2014 ontving ik de Boeddhistische naam Udumbara van mijn 1e Zenleraar, Jan Mukan sensei en enkele jaren later werd ik leerling van Irène Kaigetsu Kyojo sensei en vervolgde mijn leerweg weer.

Sinds 2020 train ik bij International Zen Institute Netherlands (IZI), onder leiding van Jiun Hogen roshi en wordt begeleid door Anshin Tenjo osho.

De ruimte als mens en in de dialoog die beide leraren me bieden, om binnen de traditie en gebruiken mijn eigen unieke vorm te vinden én mijn levensmissie te volbrengen, sterkt me ten diepste en brengt vreugde. Die vreugde deel ik...

Zenleven in Bathmen is aangesloten bij het IZIN, de Nederlandse tak van het International Zen Center Noorder Poort dat is opgericht door Prabhasa Dharma zenji en nu wordt geleid door Jiun Hogen roshi

Meer info: Zenleven / Zen-IZIN